Menu
Your Cart

Άρθρα

30 Jan 12 Γράσα #2
psisman 0 100
ΓΡΑΣΑ  #2Προχωράμε τώρα στην ταξινόμηση των γράσων για να καταλάβουμε τι σημαίνει ο δείκτης που ακολουθεί το όνομα του γράσου. Αυτή η ταξινόμηση έγινε από το NLGI ανάλογα με την συνεκτικότητα των γράσων (ή ιξώδες, δηλ πόσο παχύ είναι το ρευστό). Έτσι προέκυψαν οι παρακάτω κατηγορίες γράσων:Αριθμός NLGI     Κατεργασμένη διεισδυτικότητα    000       ..
30 Jan 11 Γράσα #1
0 59
ΓΡΑΣΑ #1Γράσο ονομάζουμε ένα στερεό ή παχύρρευστο προϊόν διασποράς ενός παχυντή μέσα σε ένα υγρό λιπαντικό. Παχυντής είναι η ουσία που στερεοποιεί το αρχικό λιπαντικό και του δίνει την τελική του υφή – μορφή. Στο προϊόν αυτό μπορεί να περιέχονται και άλλα συστατικά που του δίνουν πρόσθετες ιδιότητες. Σαν υγρά λιπαντικά για την παραγωγή γράσων χρησι..
30 Jan 10 Στερεά Λιπαντικά
psisman 0 67
ΣΤΕΡΕΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑΔεν θα αναφερθούμε στα στερεά λιπαντικά, απλώς δίνουμε κάποιες γενικές πληροφορίες.Τα στερεά λιπαντικά δεν λιώνουν κατά την χρησιμοποίησή τους, αλλά ενεργούν σαν στερεό στρώμα που παρεμβάλλεται μεταξύ των μεταλλικών επιφανειών. Ένα ανάλογο παράδειγμα των στερεών λιπαντικών είναι το σαπούνι, που έβαζαν τα παλιότερα χρόνια οι ξυλουρ..
30 Jan 09 Συνθετικά Λιπαντικά
psisman 0 74
ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ Τα συνθετικά λιπαντικά είναι ιδιαίτερες χημικές ενώσεις, όπως εστέρες, πολυμερή κλπ, που παρασκευάζονται συνθετικά, δηλαδή στο εργαστήριο. Δεν υπάρχουν, έστω και στην πιο απλή μορφή τους, στη φύση. Τα συνθετικά λιπαντικά είναι υγρά, αλλά μπορούν να στερεοποιηθούν με την προσθήκη στερεοποιητικών ουσιών. Χρησιμοποιούνται σε ..
29 Jan 08 Ορυκτέλαια #2
psisman 0 66
ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ #2Αναφερθήκαμε πιο πριν στα πρόσθετα των ορυκτελαίων. Δηλαδή στις ουσίες που προσθέτουμε στο αρχικό λάδι προκειμένου να αποκτήσει νέες ιδιότητες. Ας δούμε κάποια από αυτά:Αντιοξειδωτικά:    Εμποδίζουν την οξείδωση του λαδιού και τη δημιουργία διαλυτών οξειδίων και αδιάλυτων προϊόντων (λάσπη, εξανθρακώματα, κολλώδεις ουσίες). Απορρυπαντι..
29 Jan 07 Ορυκτέλαια #1
0 39
ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ #1                 Ορυκτέλαιο ονομάζουμε το υγρό που είναι μείγμα υδρογονανθράκων (δηλαδή προϊόντα διύλισης πετρελαίου με κύρια συστατικά το υδρογόνο Η και τον άνθρακα C) και διαφόρων άλλων χημικών ουσιών. Τα ορυκτέλαια συνδυάζουν σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό όλες τις βασικές ιδιότητες των λιπαντικών (τις 4 βασικές που αναφέρονται στο..
29 Jan 06 Είδη Λιπαντικών Νερό, Ζωικά, Φυτικά Λίπη και Λάδια
psisman 0 44
Τα λιπαντικά ανάλογα με την φυσική τους κατάσταση κατά την χρησιμοποίησή τους, χωρίζονται σε:* αέρια λιπαντικά* υγρά λιπαντικά * στερεά λιπαντικά.     Εμείς στα άρθρα που ακολουθούν θα ασχοληθούμε μόνο με τα υγρά λιπαντικά γιατί αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως στα αγροτικά και βιομηχανικά μηχανήματα – συστήματα. Τα γράσα μπορεί στην αρχική τους μορφή ..
17 Sep 05 Ιδιότητες Λιπαντικών
0 132
Ι∆ΙΟΤΗΤΕΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ     Οι 4 βασικές ιδιότητες που απαιτούμε από τα λιπαντικά που χρησιμοποιούμε είναι:      α. Λιπαντική ικανότητα                                  Με τον όρο εννοούμε την ικανότητα του λιπαντικού να σχηματίζει λιπαντικό στρώμα μεταξύ των μεταλλικών επιφανειών, που θα διατηρείται κατά τις συνθήκες λειτουργίας και θα είναι ικανό ..
17 Sep 04 Λιπαντικά - Γενικά
0 105
ΓΕΝΙΚΑ Τα λιπαντικά χρησιμοποιούνται για την ομαλή λειτουργία των μηχανών και των μηχανισμών και αποσκοπούν στην ελάττωση της τριβής και της φθοράς των κινουμένων μεταλλικών μερών. Αυτό που πετυχαίνουμε με την σωστή χρήση των λιπαντικών είναι η μετατροπή της ξηρής τριβής, μεταξύ δύο μεταλλικών επιφανειών, σε υγρή. Έτσι έχουμε ελάττωση σε μεγάλο β..
17 Sep 03 Λιπαντικά - Απορίες
0 136
ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - Απορίες   20W50, ή 15W40 λάδι μηχανής. Ποιο είναι καλύτερο, ποιο να αγοράσω για τον κινητήρα του τρακτέρ ή της θεριζοαλωνιστικής μηχανής;   Βαλβολίνη 90άρα ή 80W90; GL-1 ή GL-4 ή GL-5; Ποια είναι καλύτερη;   TRAC TRAN 9 ή SAE80 ή 10W30 γιατί έχουν διαφορετικό όνομα;   Γιατί αυτό το λάδι μηχανής έχει 50,00€ και εκείνο το λάδι  μηχ..
29 Aug 01 Βασικά στοιχεία ηλεκτρισμού
0 106
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με το παρόν μικρό άρθρο θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε την εισαγωγή σε βασικά ηλεκτρικά μεγέθη τα οποία μας είναι χρήσιμα στην καθημερινή ενασχόλησή μας με τα μηχανήματα. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες που απαιτούν γνώση μαθηματικών ή φυσικής διότι κάτι τέτοιο ξεφεύγει από το σκοπό του άρθρου αυτού. Αυτά που θα αναπτυχθούν εδώ, και στα επό..
10 Jul 02 Αμπερώριο Ah και βατ W
0 704
Αμπερώρια Ah, Βατ W Μετά από τη βασική εισαγωγή που κάναμε στο προηγούμενο άρθρο μας για την τάση (βόλτ) και το ρεύμα (αμπέρ), ήρθε η ώρα να αναφερθούμε και σε κάποιες άλλες πολύ βασικές μονάδες μέτρησης του ηλεκτρισμού. Ακούμε πολύ συχνά τον όρο αυτή η μπαταρία είναι 60 Αμπερωρίων, αυτή είναι 140 κλπ. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό το Αμπερώριο; Καταρ..
Εμφάνιση 1 έως 12 από 12 (1 Σελ.)